Εμείς

Η Ιστορία Μας

Η Λαμπιδώ ή Λαμπιτώ, σύμφωνα με την ιστορία ήταν Κόρη του βασιλιά της Σπάρτης Λεωτυχίδη. Ήταν μια χειραφετημένη και δραστήρια Λακώνισα του 5ου αιώνα π.Χ., η οποία ήθελε της γυναίκες δυναμικές και δραστήριες στα κοινά δρώμενα και σε καμία περίπτωση περιορισμένες στις αμιγώς στατικές οικιακές εργασίες.
Ορμώμενες, λοιπόν,  από το όραμα της Λαμπιδούς, κάναμε τα πρώτα μας βήματα στο επιχειρείν. Ιδρύσαμε το συνεταιρισμό μας και ξεκινήσαμε να παράγουμε εποχιακά γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες με βάση τα τοπικά μας εσπεριδοειδή (πορτοκάλι – λεμόνι), παραδοσιακά γλυκά γάμου όπως δίπλες, αμυγδαλωτά, καλτσούνια και πούρα, καθώς και κουλούρια πορτοκαλιού, παξιμάδια πορτοκαλιού, πορτοκαλόπιτες και διάφορα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, πάντα με τα αγνά υλικά που παράγονται στην περιοχή μας.
Ο Συνεταιρισμός μας έδωσε μία ευκαιρία να προβάλλουμε τη δύναμη της αγροτικής μας παραγωγής που είναι κυρίως το πορτοκάλι.
Μέσα από την εργασία γινόμαστε ακόμα καλύτερες και παραγωγικές για το τόπο μας και με μεράκι και περίσσεια αγάπη συνεχίζουμε…

Το Όραμά Μας

Το όραμά μας είναι συνεχίσουμε να παρέχουμε στην αγορά εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα, έχοντας πάντα τους καταναλωτές μας ικανοποιημένους διαχρονικά, καθώς και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων του τόπου μας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ο Στόχος Μας

Ο στόχος του συνεταιρισμού μας είναι η κατάκτηση ενός μεγάλου μεριδίου στην αγορά των παραδοσιακών προϊόντων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό προσανατολιζόμαστε στην απόκτηση της δυνατότητας να παράγουμε μεγάλες ποσότητες προϊόντων, με την ανανέωση και τον εμπλουτισμό των μέσων παραγωγής μας.

Ο Τόπος Μας

Ο Δήμος Ευρώτα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Νομού Λακωνίας στην Πελοπόννησο. Συνορεύει βορειοδυτικά με τον Δήμο Σπάρτης, νοτιοδυτικά με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και νοτιοανατολικά με τον Δήμο Μονεμβασιάς, ενώ στην νότια πλευρά περιβρέχεται από τον Λακωνικό κόλπο. Η έκταση του Δήμου Ευρώτα είναι 654,3 τ.χλμ., το μήκος των ακτών του 17 χλμ. και ο πληθυσμός του αγγίζει τους 17.755 κατοίκους. Ο Δήμος απαρτίζεται από πολυάριθμα χωριά και έδρα του είναι η Σκάλα, η οποία απέχει 254 χλμ. από την Αθήνα και 41,5 χλμ. από την Σπάρτη.
Ο Δήμος πήρε το όνομά του από τον ποταμό Ευρώτα, που διασχίζει ολόκληρη την περιοχή και εκβάλλει στο Λακωνικό κόλπο. Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον ποταμό προσφέρει μια εξαιρετική ποικιλία χλωρίδας και πανίδας.
Η εύφορη πεδιάδα σε συνδυασμό με το μεσογειακό κλίμα της περιοχής συντελούν στην πλούσια παραγωγή γεωργικών προϊόντων. Βασικές καλλιέργειες είναι η ελαιοκομία και τα εσπεριδοειδή. Στην περιοχή της Σκάλας και των γύρω περιοχών ευδοκιμεί η κύρια πηγή παραγωγής πορτοκαλιών Βαλέντσια στην Ελλάδα, υπαίθριων κηπευτικών και θερμοκηπίου, ενώ στα ορεινά τμήματα του Δήμου ανθίζει η κτηνοτροφία και η καλλιέργεια των ελιών Καλαμών.
Η ιστορία του Δήμου ξεκινά με ευρήματα νεολιθικής εποχής, διαπερνά όλες τις εποχές και παρουσιάζει ιδιαίτερη ακμή κατά την βυζαντινή εποχή, χαρίζοντάς μας αξιόλογα επισκέψιμα μνημεία, τα οποία έχουν διασωθεί στο πέρασμα των χρόνων. Μερικά από αυτά είναι η Ακραία, το Κάστρο Γερακίου, το Παλαιομονάστηρο, το Σπήλαιο των Αυγών. Κατά τη διάρκεια του έτους στο Δήμο Ευρώτα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες, που αξιοποιούν το πολιτιστικό περιεχόμενο του Δήμου και τονίζουν τη σημασία της πολιτισμικής και πνευματικής του κληρονομιάς.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Β. Θεοδωσάκου, Σκάλα, Λακωνία 23051

  • dummy27350 29220

  • dummy6944 434714

  • dummy lampido2016@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

© Copyright LAMPIDO.GR2022. Design & Development by DOTPLUS.